Cum aleg un furnizor de servicii pentru protecţia muncii?

inspector protectia muncii cluj

Sunt câteva aspecte care trebuie avute în vedere la alegerea furnizorului de protecţia muncii, de multe ori mai importante decât prețul.

 1. Asigurați-vă că furnizorul este abilitat de inspecția muncii pentru a presta aceste servicii.
 2. Furnizorul trebuie să aibă capacitatea și disponibilitatea de a rezolva orice problemă apare pe parcursul colaborării, inclusiv prezența la compania dumneavoastră.
 3. Documentele întocmite trebuie să fie complete, respectând toate cerințele legale. Prevedeți acest lucru în contract.
 4. Pentru asistența lunară trebuie să vă gândiți că aveți nevoie de mai mult decât instruirea periodică a salariaților, cum ar fi:
  1. cercetarea accidentelor,
  2. instruirea noilor angajați,
  3. actualizarea documentației conform modificărilor legislative,
  4. documentarea locurilor de muncă apărute pe parcursul colaborării,
  5. susținerea documentelor pe timpul controalelor inspecției muncii,
  6. îndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă,
  7. reamintirea cerințelor privind echipamentele de muncă (ISCIR, revizii, autorizări, cerificări, șamd.),
  8. verificarea autorizațiilor la meseriile care necesită autorizație (electricieni, stivuitorist, legător de sarcini, agent de pază, macaragiu, șamd),
  9. controale interne și audit  pe linia securității și sănătății în muncă.
 5. Asigurați-vă prin contract că furnizorul de servicii își asumă răspunderea în solidar cu dumneavoastră pentru eventualele amenzi primite datorită unor omisiuni din activitatea pe care trebuie să o desfășoare.

Am întâlnit furnizori de servicii care pentru instruirea periodică trimit tematica de instruire, aceasta trebuind a fi făcută de către companie. Conform legislației, instruirea periodică se face de către conducătorul locului de muncă, dar este necesar ca serviciul extern să fie de față pentru verificarea instruirii și eventuale completări.

Este bine ca în prețul asistenței lunare să fie prinse toate cele de mai sus, pentru a nu avea de plătit mai mult prin facturarea suplimentară a celorlalte servicii, înafara instruirilor periodice.

În concluzie, pentru alegerea unui serviciu extern de protecţia muncii este bine ca în prețul plătit să aveți incluse toate serviciile de mai sus.

Succes!